Styrelsen har på styrelsemötet 2023-10-02  fattat beslut om att höja årsavgiften för medlemmarna i HSB BRF Kantarellen 11 under början av 2024. Höjningen kommer att vara på cirka 30 procent från dagens nivåer, men höjningen sker i två steg. Från den 1 januari 2024 höjs avgiften med 20 procent och från den 1 april höjs avgiften med ytterligare 10 procent. 

Anledningen till att avgiften höjs är framförallt att föreningen får mycket högre räntekostnader under kommande år i kombination med den allmänt ökade prisnivån i samhället. Den nya avgiften bedöms vara nödvändig för att vi ska klara löpande utgifter, som drift och underhåll, men även för att bygga buffert för framtiden och fortsätta att amortera.   

Föreningens ekonomiska situationen är överlag stabil, men med höga lån och därmed hög räntekänslighet är amortering en nödvändighet. Efter många år med stora projekt som genomförts i området har vi från i år påbörjat amortera på våra lån, något som vi måste fortsätta göra på en rimlig nivå.  

Styrelsen utesluter inte att det kan behövas ytterligare höjningar framöver beroende på ränteläge och den fortsatta ekonomiska utvecklingen i omvärlden. Vi bedömer dock att den nuvarande höjningen är en acceptabel balansgång mellan föreningens behov av ökade intäkter och att ändå hålla nere avgiften så mycket som möjligt för att underlätta för alla medlemmar i föreningen.  

Detta är också anledningen till att vi delar upp höjningen i två steg. På så sätt hoppas vi ge möjlighet till alla medlemmar att bättre kunna planera för den kommande höjningen.  

Beslutet från styrelsen är baserat på de ekonomiska underlag och analyser som redovisades under medlemsmötet 2023-09-27 . För de som inte kunde delta då kommer det att sättas upp nytt datum inom kort för att visa på samma beräkningar och siffror.  

/Styrelsen