Som flera säkerligen noterat har polisen haft en mobil övervakningskamera i området sedan händelsen i Larsberg för en tid sedan. Efter fråga från och diskussion med polisen har styrelsen nu även gett tillåtelse för en mer permanent lösning.

Kameran, som monterades igår, sitter på taknocken vid Högsätravägen 17. Genom denna placering får polisen nu översikt inte bara över stora delar av vårt område, utan även över stora delar av omgivningen som sjukhus-området och vägen upp mot Larsberg.

Styrelsen ser det som en självklarhet att vara behjälpliga till polisen med brottsförebyggande arbete, särskilt med tanke på vad som hänt i vårt närområde nyligen. Vi hoppas självklart också att det höjer säkerheten och tryggheten för boende i vårt eget område.

Skyltar som informerar om att området är kameraövervakat kommer att sättas upp av polisen inom kort, troligen i dag.

Föreningen har fortsatt egen kameraövervakning i källargångar och vissa andra slutna utrymmen. Den aktuella kameran på taket hanteras dock fullt ut av polisen och har ingenting med föreningen att göra annat än att de fått tillstånd att sätta upp den.