Vi planerar att hålla årets ordinarie årsmöte den 15 maj. Datumet är än så länge preliminärt då alla papper måste vara klara i god tid, men spar gärna ner det i kalendern då vi vill se så många som möjligt närvara. 

Styrelsen ser också fram emot att få in motioner från medlemmarna som stakar ut riktningen för verksamheten framåt.

Motioner till årsmötet 2024 ska vara inlämnade senast den 29 februari. För att underlätta såväl hanteringen av motioner som chanserna att få igenom ett förslag vill vi gärna påminna om följande:

1. En motion ska behandla en enskild fråga. Har du flera saker du vill motionera om, skriv fler motioner.

2. Sammanfatta vad motionen handlar om redan i rubriken.

3. Gör en kort beskrivning av nuläget, problemet eller behovet du vill lyfta fram.

4. Argumentera för varför du vill ha en förändring.

5. Ange ditt förslag till lösning och beskriv gärna extra tydligt de fördelar du själv ser om ditt förslag godtas av stämman.

6. Avsluta med en tydlig ”att-sats” – dvs ett tydligt förslag man kan ta beslut om på stämman. Du kan skriva fler än ett förslag till beslut, men det är då viktigt att man förstår skillnaden mellan de olika alternativen.

Vill du ha inspiration eller instruktioner om hur man bäst skriver en motion finns det många guider att följa på nätet.

Vad: Motioner till årsmöte i HSB BRF Kantarellen 11 2024

När: Senast den 29 februari Hur: mail till motioner@brfkantarellen11.se, alternativt (ut)skrivet i fysisk form i brevlåda vid kanslilokalen, Lillåkersvägen 26B.

Save-the-date: Preliminärt datum för årsmöte 2024 är den 15 maj. (Avvakta kallelse för exakt datum, tid och plats).

Vid frågor eller funderingar om motioner och hur dessa hanteras av styrelsen fram till dess att de presenteras i årsmöteshandlingarna går det bra att maila på styrelsen@brfkantarellen11.se.