Renoveringsarbeten pågår 2019-2023

Byggmästargruppen (BMG) utför stambytet med nya badrum och nya värmeelement. Kone byter ut hissarna. Entreprenörer ska informera berörda boende i god tid inför olika arbeten. Då får du veta vad du ska förbereda och hur du kan påverka i din lägenhet, entreprenörens kontaktuppgifter och tid och plats för informationsmöten.

Föreningen har också hjälp av projekt- och byggledare, som håller i planering och samordning. De löser det som inte är utklarat redan sedan tidigare. Styrelsen beslutar om ramar och principer, men undviker att ta ställning i frågor om enskilda boende eller lägenheter.

Frågor om stambytet, värmearbeten eller nya hissar? 

Vänd dig i första hand direkt till entreprenörens kontaktperson och i andra hand till byggledarna om du är missnöjd med eller har frågor om entreprenörernas arbete.

Om stambyte, nytt badrum och nya värmeelement: 1. Conny Tidblom, platschef BMG, conny.tidblom@byggmastargruppen.se, 070-220 14 37 respektive 2. Rickard Hansson, byggledare HSB, rickard.hansson@hsb.se, 010-442 15 38.

Om nya hissar: Adrian Aspberg, adrian.aspberg@hsb.se, 010-442 11 73.

Trapphusmöte

I god tid innan stambytet kallas berörda boende till ett trapphusmöte för utförlig information om stambytet. I samband med mötet får du tillgång till “Byggmästarportalen” för att lägga in dina val om alternativ för badrummet.

Hembesök med försyn

Personal från Byggmästargruppen (BMG) kommer på hembesök för att tillsammans med dig gå igenom hur badrummet ska se ut. BMG informerar om möbler och saker som måste flyttas undan för att inte kunna skadas i samband med renoveringen.

Möte om tillval

Inför starten bokas ett enskilt möte för att gå igenom de tillval och anpassningar som du vill ha. Det blir ett underlag för de arbeten som sedan utförs i badrummet.

Skydd av golv och väggar

Dagen före byggstart kommer personal från Byggmästargruppen (BMG) för att skydda golv och väggar i lägenheten (utanför arbetsytorna) med papp och plast.