För att hyra ut i andra hand krävs tillstånd från föreningen, som tar ut en avgift för att begränsa omsättningen av boende. De som hyr ut utan tillstånd riskerar att bli uppsagda. Avgiften är tio procent av ett prisbasbelopp per år. För 2020 blir det cirka 395 kronor per lägenhet och månad.

Men för att underlätta evakuering, ett tag framåt i Coronatider, så kommer föreningen att slopa avgiften för er som kan och vill hyra ut till grannar som ska få sitt badrum renoverat. Redan sedan tidigare har de flesta ordnat ett annat boende då badrummet renoveras och det är bra om så många som möjligt flyttar ut under stambytet.

Kontakta förvaltaren Bengt Törnqvist (direkt, inte genom HSB som annars) för tillstånd att hyra ut tillfälligt, enligt ovan, med e-post: forvaltaren@brfkantarellen11.se eller på telefon: 072-962 85 70.

Tipsa gärna grannar i föreningens Facebookgrupp om du vill hyra ut. För inneboende, om du själv bor kvar, krävs inget tillstånd.