Afry (tidigare ÅF) tar över uppdraget att projektleda stambyte, med nya badrum och värmeelement, nya hissar, nya portar och ommålade trapphus. Byggmästargruppen (BMG) och Kone fortsätter med sina arbeten.

Styrelsen såg det som nödvändigt att byta projektledning på grund av flera allvarliga brister och då det framkom att kostnaderna blir flera tiotals miljoner kronor mer än budget och vad som var rapporterat. På grund av bristerna, bland annat om kostnadskontroll, så kräver föreningen ett prisavdrag utav HSB. Skadestånd är heller inte uteslutet.

Styrelsen återkommer med mer information så snart vi har en bättre prognos för slutkostnaden. Afry har redan inblick i projektet och kommer, i allt väsentligt, följa det föregående avtalet om projektledning. Styrelsen ska få en bättre kontroll över ekonomi och kvalitet.

Förändringen kommer knappt att märkas för de flesta boende. Vänd dig till Byggmästargruppen (BMG) med frågor om hur arbetet med stambytet påverkar dig, som boende: platschef Conny Tidblom, conny.tidblom@byggmastargruppen.se, 070-220 14 37.

/Styrelsen